Συχνές ερωτήσεις

Πρέπει να έχω ιδιόκτητα χωραφάκια για να αγοράσω τις υπηρεσίες του xorafaki.gr; Μπορούν να προσαρμοστούν όλες οι καλλιέργειες στη γη μου; Γιατί με συμφέρει να κάνω online τη διαδικασία;

Η συγκομιδή απαντήσεων στις πιο βασικές απορίες σου βρίσκεται εδώ.

Πρέπει να έχω ιδιόκτητα χωραφάκια για να αγοράσω τις υπηρεσίες του xorafaki.gr;
Πώς βρίσκω γη να καλλιεργήσω;

Μπορείς να ενοικιάσεις τη γη που θες να καλλιεργήσεις. Θέλει καλή έρευνα, αλλά γενικά υπάρχουν πλέον καλές ευκαιρίες γης, διαθέσιμης προς καλλιέργεια. 

Πρέπει να έχω δικό μου μηχανολογικό εξοπλισμό για να ασχοληθώ με τη γη μου;
Γεωργικός μηχανολογικός εξοπλισμός.

Η ύπαρξη μηχανολογικού εξοπλισμού δεν είναι απαραίτητη στην αρχή, ειδικά για την καλλιέργεια μικρών σχετικά εκτάσεων. Στην περιοχή σου σίγουρα υπάρχουν επαγγελματίες, οι οποίοι διαθέτουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό και παρέχουν της υπηρεσίες τους έναντι αμοιβής. Με την πάροδο του χρόνου και εφόσον κρίνεις ότι είναι απαραίτητη η αγορά εξοπλισμού, μπορεί να μπεις στη διαδικασία να τον αγοράσεις. Η μελέτη που παίρνεις από το xorafaki.gr περιέχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που μπορεί να χρειαστείς καθώς και το χρονοδιάγραμμα αγορών.

Με ενδιαφέρει να βρω επενδυτικά προγράμματα.
Πώς να πάρω χρηματοδότηση για καλλιέργειες

Από την στιγμή που αγοράζεις υπηρεσία από το xorafaki.gr, αυτόματα μπαίνεις στην λίστα επικοινωνίας όπου σε ενημερώνουμε για τα νέα επενδυτικά προγράμματα που είναι ανοιχτά ή αναμένονται από Εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς πόρους. Εάν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία ή σε ενδιαφέρει να ενταχθείς σε κάποιο από αυτά, επικοινώνησε μαζί μας για να σε κατευθύνουμε.

Γιατί συμφέρει να κάνω online τη διαδικασία και όχι μέσω της συμβατικής οδού;
Online farming

Το μεγαλύτερο κόστος σε μια συμβουλευτική εταιρεία είναι ο χρόνος και τα ταξίδια. Όταν αναλαμβάνουμε το ίδιο project με συμβατική υπηρεσία, η διαδικασία γίνεται ως εξής: Πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση για να γνωριστούμε και να μας πεις την ιδέα σου ή τον προβληματισμό σου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπάρχει τουλάχιστον ένας οικονομολόγος κι ένας γεωπόνος ή τεχνολόγος τροφίμων. Παίρνουμε τις πρώτες πληροφορίες και σχεδιάζουμε την προσφορά. Σε περίπτωση που την δεχτείς, προγραμματίζουμε μια επίσκεψη στο χώρο της καλλιέργειας και μετά περιμένουμε τις αναλύσεις. Ετοιμάζουμε ένα πρώτο σχέδιο για να συζητήσουμε μαζί σου στην επόμενη συνάντηση και την επόμενη επίσκεψη στο χώρο μέχρι να καταλήξουμε σε μια τελική πρόταση ώστε να προχωρήσεις στην εφαρμογή του.

 

Με την online υπηρεσία έχεις τη δυνατότητα να μειώσεις το κόστος, παρακάμπτοντας τις προσωπικές συναντήσεις και τα ταξίδια που κοστολογούνται ακριβά. Τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε μπορείς να τις παρέχεις εσύ, ενώ τυχόν διευκρινήσεις ζητούνται μέσω mail. Με αυτόν τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να δεσμεύσουμε το εξειδικευμένο προσωπικό μας να δουλέψει για το project σου τις ίδιες ώρες αλλά με χαμηλότερο κοστολόγιο. Σαφώς, η υπηρεσία αυτή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την συμβατική υπηρεσία στον σχεδιασμό ενός business plan για ένα εμπορικό εγχείρημα. Οι προσωπικές συναντήσεις με εξειδικευμένους συμβούλους, οι εκτενείς συζητήσεις και οι επιτόπου συναντήσεις είναι απαραίτητες για την κατανόηση και τον σωστό σχεδιασμό του project. Η υπηρεσία αυτή δεν έχει σκοπό να προσφέρει το βάθος ενός ολοκληρωμένου business plan, αλλά κυρίως να αποτελέσει έναν αξιόπιστο οδηγό και να δώσει λύσεις σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος που θέλει να καταπιαστεί με τον τομέα της καλλιέργειας, της μεταποίησης και της εμπορίας τροφίμων.

Θα μαζέψω τις πληροφορίες που χρειάζομαι από το internet.
Πληροφορίες στο internet για τι να καλλιεργήσω

Σε συμφέρει να επενδύσεις χρόνο και χρήμα στη γη σου; Αυτή είναι η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις. Η πληροφορία που βρίσκεις στο internet είναι αρκετή αλλά δεν είναι 100% έγκυρη. Συνήθως η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ αισιόδοξη σε σχέση με την τιμή και την απόδοση ενώ αρκετοί παράγοντες κόστους δεν υπολογίζονται (π.χ. εργασία). Χρειάζεσαι έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με το κόστος, τις αποδόσεις, την προσπάθεια και τον χρόνο που είναι αναγκαία για την καλλιέργεια βασικών ή εναλλακτικών καλλιεργειών, την μεταποίηση και εμπορία των προϊόντων σου.  Για αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί να σε καλύψει το internet.

Μήπως να πάω στον γεωπόνο της περιοχής μου;
Keep calm, I am an agronomist

Η υποστήριξη από έναν γεωπόνο είναι απαραίτητη από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις την καλλιέργεια. Ο γεωπόνος, όμως, δίνει μόνο το τεχνικό κομμάτι και για συγκεκριμένες καλλιέργειες που έχει εμπειρία. Δεν σου καλύπτει το πιο σημαντικό: σε συμφέρει η επένδυσή σου; Μέσα από τις υπηρεσίες που σου προσφέρει το xorafaki.gr, παίρνεις στα χέρια σου μια ολοκληρωμένη τεχνικοοικονομική μελέτη από την ομάδα επιστημόνων της Lotus Business Consulting που απαρτίζεται από γεωπόνους, οικονομολόγους, τεχνολόγους τροφίμων και ειδικούς συμβούλους εκπαίδευσης και μάρκετινγκ. Η μελέτη συνυπολογίζει τον χρόνο που θέλεις να διαθέσεις, τον τύπο εργασίας που θέλεις να βάλεις συν όλα τα κόστη σου (κρυφά ή φανερά).

Ποιοι υποστηρίζουν το xorafaki.gr;
Η ομάδα του xorafaki.gr

Το xorafaki.gr είναι online υπηρεσία που υποστηρίζεται από την Lotus Business Consulting, η οποία είναι η leader εταιρεία στην παροχή υπηρεσιών στο χώρο των τροφίμων και των ποτών. H Lotus Business Consulting αναπτύσσεται μέσα από ένα δυναμικό δίκτυο μόνιμου επιστημονικού προσωπικού και εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών. Τα στελέχη της διαθέτουν αναγνωρισμένη, πολύπλευρη και πολύχρονη γνώση και εμπειρία στον χώρο των τροφίμων και της γεωργίας.

Δες κι αυτά για το χωραφάκι σου!

Η ομάδα

Γνώρισε τους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να υλοποιήσεις τα σχέδια που έχεις για τη γη και τη σοδειά σου.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ